Žiaci prešovských škôl zriadili vo svojich areáloch hniezda čistoty

24.04.2008 Prešov

Prešov 22. apríla (TASR) - Do dnešného Dňa Zeme sa zapojili aj žiaci prešovských základných škôl. Popri výtvarných a súťažno-zábavných podujatiach pripravili aj výsadbu miniarboreta.
Prešovská mládež si dnes zmerala sily s rovesníkmi z Banskej Bystrice a Nitry. Všetky tri krajské mestá súťažili v množstve vyzbieraného odpadu. Vo svojich areáloch zriadili takzvané \"hniezda čistoty\", kde mohli Prešovčania počas celého dňa odniesť separovaný odpad.
Technické služby mesta Prešov (TSmP) začali po 16. hodine odpad zvážať. Ako pre TASR uviedla riaditeľka TSmP Andrea Marcinková, \"v súvislosti s týmto podujatím sme predĺžili aj otváracie hodiny zberných dvorov. Odpad z vytvorených zberných miest budú zvážať podľa potreby až do 20.00 h. Množstvo odpadu ako aj celkové výsledky by mali byť známe v stredu ráno. \"
Oslavy Dňa Zeme pokračujú v stredu 23. apríla v prešovskej pešej zóne. Pracovníci Lesov Slovenskej republiky z Prešova, Bardejova a Vranova nad Topľou v spolupráci s Národným lesníckym centrom Zvolen a Strednou lesníckou školou v Prešove pripravili pre občanov 2. ročník Lesníckych dní, ktorý je určený predovšetkým deťom a mládeži. V rámci projektu Strom poznania sa uskutoční výsadba stromčekov v areáloch materských a základných škôl, svoju činnosť predvedú lesníci, sokoliari a prebehnú aj vedomostné a výtvarné súťaže.
 

Vyberte región